YOGA

Yoga is voor iedereen! Het maakt dus niet uit of je ervaring hebt, jong of oud, soepel of stijf bent. Je begint gewoon waar jij bent met jouw mogelijkheden en van daaruit bouw je verder. Yoga is ervaren van binnenuit wie je bent. Je leert je lichaam kennen en te ontspannen, en je maakt contact met de kracht in jezelf. Ik geef oefeningen die deze kracht aanspreken. Naast kracht is er evenredig aandacht voor souplesse en dat maakt dat je ook buiten de yoga lessen sterker en flexibeler in het leven kunt staan. Verder zul je merken dat je je meer bewust wordt van de dingen in en om je heen, je gaat beter voelen en het wordt stiller in je hoofd. Elke week is de les anders, met een ander thema, waardoor er iedere keer iets nieuws in en van jezelf wordt aangesproken. We beginnen de les direct met oefeningen, met gronden, in je lichaam komen en van daaruit doen we staande, zittende en liggende houdingen. Ik gebruik vooral oefeningen uit de Hatha Yoga, maar ook invloeden uit andere yoga stromingen zoals bijvoorbeeld de Yin yoga. Wanneer je tijdens een yogahouding je aandacht naar binnen brengt, kun je voelen waar bij jou ruimte zit en waar juist spanningen zijn of je vast zit. Op een gegeven moment zul je gaan ervaren, dat je tijdens de oefeningen in staat bent om meer ontspanning toe te laten en je steeds dieper in de houding kunt zakken. Naast een fysieke vindt er tegelijkertijd een innerlijke verdieping plaats in jezelf. Uiteindelijk gaat het om deze innerlijke verbinding en bewustwording; de houdingen zijn een middel om daar te komen. Dat is voor mij yoga, en daar probeer ik in de lessen dan ook zo veel mogelijk gezamenlijk naar toe te werken. 

LESINFO

De yogalessen worden gegeven in het prachtige Ontmoetingspunt ’t Helder aan de Helderseweg 31 in Overloon. Het hele jaar door zijn er yogalessen te volgen (met uitzondering van vakantie). De lessen zijn zowel binnen als -bij mooi weer- buiten. In ’t Helder zijn er yogalessen op maandagavond, op woensdagochtend en op donderdagavond. Daarnaast zijn er nog variabele lesdata en lestijden waarbij in kleine groepjes of individueel activiteiten en yogalessen plaatsvinden op een andere locatie in een sfeervolle yurt. Ook is er diversiteit in aanbod: elke week is er naast de ‘gewone’ lessen, minstens 1 keer per week een gevorderde lesgroep, er is geregeld een ‘rustige les’, je kan individueel een les boeken met een persoonlijke afstemming erbij of een beginnerscursus volgen.

Je ontvangt na inschrijving toegang tot een app die je gratis kan downloaden op je telefoon of computer (kijk voor meer informatie onder het kopje ‘Agenda’ op deze site). Via de app kan je heel gemakkelijk zien wanneer en waar er yogales is, je hebt een duidelijk overzicht van het overige aanbod, je kan zien hoeveel plaats er nog is bij een les, je kan online betalen én je betaalt alleen als je komt. Ik plan de lessen zoveel mogelijk twee weken vooruit. Een losse les kost €12,50, maar koop je een strippenkaart van 10 lessen dan ben je voordeliger uit: een les kost dan €10,00. Het is ook mogelijk een onbeperkt maandabonnement te nemen als je heel veel lessen wil komen volgen (kosten €54,00 per maand). Een yogales duurt ongeveer één uur en 15 minuten. Neem een warme deken mee voor bij de eindontspanning. Er zijn yogamatten beschikbaar, maar als je zelf een yogamat hebt, dan wil ik je vragen om die mee te nemen.

Wil je eerst kijken of yoga iets voor jou is, dan ben je altijd welkom voor een gratis proefles. Heb je besloten om na de proefles mijn yogalessen te blijven volgen, lees dan hier nog even de algemene voorwaarden en tips die van toepassing zijn op de lessen. Wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent en tijdelijk yogalessen wil volgen, ook dan ben je van harte welkom; je boekt dan een losse les (NB de gratis proefles is alleen van toepassing als je voornemens bent je daarna in te schrijven en geregeld te komen voor de yogalessen). Het is overigens ook mogelijk enkele lessen online te volgen via mijn YouTube kanaal: Karin Manders. Heb je daar interesse in, stuur dan even een berichtje via de contactpagina.