WORKSHOPS

Naast mijn wekelijkse yogalessen organiseer ik ook regelmatig inspirerende, energieke en/of rustgevende workshops waarin elementen uit de yoga, adem en meditatie aan de orde komen of waar ik werk met een specifiek thema. Heb je interesse of een idee voor een bijzonder evenement, dan kan ik ook een speciaal op maat gemaakte workshop samenstellen. In overleg zorg ik dan voor een mooi programma. De workshops zijn voor iedereen met interesse in persoonlijke groei en ontwikkeling. Meestal betreft het een groepsactiviteit maar een individuele workshop is ook mogelijk.

Tijdens een workshop geef ik zo veel mogelijk persoonlijke aandacht met respect voor ieders inbreng en grenzen. Inhoudelijk kan het accent liggen op oefeningen en bewegingen of juist op meditatie en inkeer. Meestal wordt een combinatie gemaakt van beweging en bezinning. Bij beweging kan je denken aan yoga en/of dans. Alle oefeningen zijn gemakkelijk uit te voeren en ervaring is niet nodig. Waar mogelijk kan je de bewegingen intensiveren of moeilijker maken mocht je dat fysiek aankunnen. Bezinning richt zich op het voelen van je lichaam en je energiesysteem. Je krijgt inzicht in, en ervaart de gevolgen van je gedachten en van het versterken en juist verdelen van je energie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van meditatie technieken, visualisaties en energie oefeningen. Je gaat met een positief gevoel, dichter bij jezelf en met meer inzichten en levensenergie na afloop naar huis.

VOORBEELDEN

Workshop Yoga, Klank en Meditatie 
Deze workshop wordt gekoppeld aan een thema, bijv. ‘Bloei’, ‘Kracht’, ‘Chakra’s’. Tijdens de yoga ligt de nadruk op het voelen en in de diepte ervaren wat de houdingen doen. Dit wordt geïntensiveerd door gebruik te maken van diverse klankschalen die tijdens het oefenen ingezet worden. De meditatie bestaat uit een klankschalenmeditatie, die na de yoga diep inwerkt op je energiesysteem.

Workshop Energie
Tijdens de workshop ‘Energie’, ga je ervaren hoe de energie bij jouw stroomt. We ontdekken waar negatieve energie aanwezig is, en waar mogelijk wordt dit omgezet in een positieve stroming van je energie. Daarnaast leer je meer over jezelf; waar hou je jezelf tegen, wat gaat goed en waar mag je nog groei verwachten.

Workshop Kinderyoga
De workshop kinderyoga is speels, leerzaam en plezierig voor kinderen, ook voor kinderfeestjes. Er wordt vanuit een passend thema gewerkt bijvoorbeeld ‘Feest’, ‘Indianen’, ‘Vlinders’, ‘Regenboog’, et cetera.