OVER MIJ

Na mijn middelbare school in Uden heb ik eerst de HBO-Verpleegkunde in Nijmegen afgerond. Mijn kennis en kunde op het gebied van gedragsverandering, psychologie en communicatie heb ik geleerd bij de faculteit Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Maastricht. In 1999 heb ik daar zowel mijn master Gezondheidsvoorlichting en Opvoeding, als mijn master Theorie van de Gezondheidswetenschappen afgerond en heb ik gewerkt aan een promotie onderzoek bij de vakgroep huisartsgeneeskunde.

Gedurende mijn studies heb ik stage gelopen in Malawi en Zimbabwe maar ook los van mijn studies heb ik in mijn leven veel gereisd. Ik heb onder andere een pelgrimage naar Rome gedaan, ik ben in Israël geweest en heb ruim een half jaar in zowel Zweden als India gewoond. Naast deze ervaringen en mijn wetenschappelijke achtergrond heb ik me de afgelopen jaren intensief bezig gehouden met diverse vormen van complementaire geneeswijzen en meditatietechnieken. 

Ik heb in India Vipasana meditatie gedaan en in Poona een cursus Tai Chi en intuïtief schilderen. In Zweden bij het cursuscentrum Hallungen leerde ik yoga en schilderen op gevoel. Naast deze buitenlandse ervaringen heb ik in Nederland diverse trainingen gevolgd zoals: familieopstellingen, kinesiologie, spirituele therapie, encounter sessies en intuïtief dansen. Ik heb acht maanden gewoond op de Humaniversity in Egmond aan Zee en tevens een paar maanden op Landgoed de Leonardushoeve in Belfeld. In 2015 heb ik daar de opleiding tot VITT (Visscher Integrale Transformatie Techniek) – therapeut afgerond. In juli 2019 studeerde ik cum laude af aan het door KTNO en SNRO erkende HBO-diploma tot E.E.N.® (Eclectisch Energetisch Natuurgeneeskundig) – therapeut. Gedurende het jaar 2019 verbleef ik zes weekenden op Landgoed de Leonardushoeve voor het traject ‘Werken met en in groepen’. Als docent kinderyoga ben ik opgeleid bij het erkende opleidingsinstituut Arterre. Sinds 2016 studeer ik aan de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven.